Domy Ochrony Życia Poczętego

Zainspirowały nas samotne matki, aktywne, przedsiebiorcze i tajemnicze. Często są ofiarami przemocy, czasami podjęcie złej decyzji w życiu pisze scenariusz niczym film grozy z Hollywood. A przecież miało być jak w bajce. Z księciem na białym koniu...

Postanowilismy więc stworzyć całą sieć "Domów" by jak najwięcej kobiet znalazło tam schronienie i by nasz autorski projekt przenieść na inne kontynenty.

WKRÓTCE WIĘCEJ INFORMACJI......

Dar życia

"DZIEL SIĘ TYM CO MASZ, JAKBY OD TEGO ZALEŻAŁ LOS CAŁEGO ŚWIATA"

Dom Ochrony Życia Poczętego w Odolanowie to wyjątkowe miejsce. Nie tylko, ze względu na uroczą lokalizację w rejonie Parku Krajobrazowego Doliny Baryczy. Jest to prawdziwy „DOM”, prowadzony przez siostry ze Zgromadzenia Sióstr Jezusa Miłosiernego, które przygotowały w nim schronienie dla kobiet oczekujących potomstwa, a nie mogą być we własnym domu. Historia każdej kobiety jest skomplikowana i inna. Dom ma za zadanie pomóc kobietom, których życie się tak skomplikowało, że po ludzku nie widać już dróg wyjścia. W tym domu płonie ognisko, które daje miłość i opiekę tym, którzy jej potrzebują jeszcze przed narodzeniem. Pełne miłości słowa, które płyną od sióstr oraz wszystkich dobrych ludzi, którym nie jest obojętny los samotnych matek i ich dzieci, stają się kamieniem węgielnym w naprawianiu relacji tych kobiet, które przechodzą przez ciężki okres w życiu.

Dom Ochrony Życia Poczętego w Odolanowie jest autorskim projektem fundacji, polegający na organizowaniu pomocy dla tego wyjątkowego miejsca. Tak wiele, miłości, która się przelewa w Domu Ochrony Życia Poczętego w Odolanowie, jest zakłócana odłączeniem prądu, bo jest brak na jego opłacenie. Radość z twarzy pociech zamieszkujących ten Dom, znika wraz z pojawieniem się choroby i smutną twarzą mamy, która szlocha nie mając na lekarstwa. Czasami trzeba zjeść mniej bo nie ma już czego zjeść, a w lodówkę wyłączamy, bo szkoda prądu. Pierwszym etapem jest więc pozyskiwanie środków na jego funkcjonowanie. Potrzeby są ogromne zawsze potrzebne są pieniądze na jedzenie i lekarstwa dla maluchów, gdy zachorują.

Gdy uzbieramy środki, na jedzenie i lekarstwa to chcemy opłacić rachunki za prąd, wodę i gaz. A gdy to wszystko już jest opłacone, trzeba zakupić opał na jesienno-zimowe ogrzewanie. Drugim etapem, jest wskazanie pozytywnych wartości moralnych opartych na etyce katolickiej realizowanej poprzez życie codziennie sióstr mieszkających przy matkach. Przejście tych dwóch etapów prowadzi do etapu trzeciego czyli przygotowanie do życia na własny rachunek. Oczywiście pomagamy na ile możemy aby ten start był jak najmniej bolesny. Zdarza się, że matka decyduje się pozostawić dziecko, wtedy też to siostry opiekują się takim maleństwem przez 24 godziny na dobę, zastępując maluchowi mamę. Tyle miłości i dobroci nie byłoby możliwe gdyby nie dobroczyńcy, którzy przekazują co miesiąc kilka złotych na istnienie naszego domu. Prosimy i Ciebie, dziękując za poświęcenie czasu nad pochyleniem się nad naszym losem, poświęć kilka złotych na nasz dom. Wspólnie możemy więcej!

SERDECZNE BÓG ZAPŁAĆ ZA TWOJĄ POMOC!

Rachunek bankowy dla Domu Ochrony Życia Poczętego w Odolanowie
97 2490 0005 0000 4600 3275 1700

Wspomóż działalność naszej fundacji wpłacając pieniądze z przeznaczeniem na nasze cele statutowe.
Kwota:
Bezpieczną obsługę płatności gwarantuje Bezpieczną obsługę płatności gwarantuje DotPay.pl